El Govern proposa modificar el toc de queda per Nadal, Cap d'Any i la nit de Reis

A falta de menys d’un mes per les Festes de Nadal la Generalitat ja té gairebé a punt el pla per aquests dies per fer compatible aquesta celebració amb les mesures contra la Covid-19. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat al Parlament que es proposarà que el toc de queda es modifiqui als dies més assenyalats. Per Nadal i Cap d’any començaria a la 1:30 de la matinada i la nit de Reis a les 11 de la nit. Aquesta serà la proposta que la Generalitat farà al Consell Interterritorial de Salut.

La resta de mesures seran  les anunciades, trobades de màxim 10 persones, infants inclosos, i la mobilitat serà la prevista al pla de flexibilització, és a dir, llibertat de moviment per tot el territori català,  perquè a partir del 21 de desembre s’entraria en la tercera fase de relaxació de les mesures i es deixaria enrere el confinament comarcal dels caps de setmana.

MÉS ESFORÇ COL·LECTIU

Tot i això el Govern fa un toc d’alerta després que durant els últims dies les dades de la pandèmia han empitjorat o s’ha frenat la seva millora. És el cas de la taxa de reproducció del virus, la Rt, que tot i situar-se encara per sota d’1 ha augmentat i és un dels primers indicadors que reflecteix que la situació es descontrola. Per això es demana un esforç més i més sentit que mai de responsabilitat durant les festes perquè no s’entri en una tercera onada.  

La Generalitat incideix que tot i l’anunci d’inici de vacunació del coronavirus encarà s’està lluny de tenir la majoria de la població immunitzada. Recorden que el mes de juliol tothom va voler córrer massa i ara se’n pateixen les conseqüències.