L'atur supera les 59.000 persones

 
ATUR NOVEMBRE TOTAL

El novembre ha tornat a ser un mes negatiu pel que fa a les xifres de l’atur a les comarques tarragonines. 294 persones noves s’han quedat sense feina i ja n’hi ha més  59.200 a les llistes. És el quart més consecutiu que aquesta taxa va en augment constant. Les dades són preocupants si posem la vista en fa un any perquè l’augment a la demarcació és de gairebé un 25%, i ja hi ha gairebé 12.000 persones més.

Si ens fixem per sectors observem com el tancament de bars i restaurants o el confinament municipal als caps de setmana passa factura al sector serveis, on més de 400 persones han perdut la feina. També se’n ressenten els treballadors de la construcció. Per contra al sector de l’agricultura i la indústria s’han generat nous llocs, però són xifres testimonials.

ATUR SECTORS NOVEMBRE

Sindicats com la UGT atribueixen que el sector serveis es veu més castigat a causa de la incertesa de la pandèmia que passa factura a la campanya de Nadal. Per això fan una crida a la ciutadania perquè es prengui seriosament les mesures i es pugui anar avançant de fases i l’economia es vagi recuperant.

Els sindicats critiquen que en els últims mesos han augmentat els contractes temporals, denuncien que això aporta fragilitat als treballadors que es fa més vulnerables.