La Diputació aposta per la inversió pública en el seu pressupost

El pressupost de la Diputació de Tarragona arribarà per al 2021 als 159 milions d’euros. En destaquen els 25 milions destinats als ajuntaments perquè puguin sufragar una inversió pública que creuen indispensable per fer front a la pandèmia.

Els comptes que el ple de la Diputació de Tarragona aprovarà aquest divendres volen esdevenir un autèntic motor econòmic per a la reactivació del territori davant la crisi generada per la COVID-19. És per això que aposten per la inversió pública gràcies als 31 milions d'euros que contemplarà l'anualitat per al 2021 del Pla d'Acció Municipal, més d'una tercera part del total del Pla programat fins al 2023.

Des del govern de l'ens supramunicipal destaquen que 25 d'aquests aniran dedicats directament a inversió programada pels ajuntaments, i que estaran disponibles per als consistoris a partir de l'1 de gener.

Una inversió que es combinarà amb la renovació dels plans d'ajut generats amb el pla de xoc contra la COVID aprovat en els darrers mesos. També amb l'ampliació de les aportacions a entitats socials com Creu Roja o el Banc dels Aliments entre d'altres.

Inversions en carreteres i connectivitat

D'altra banda, els comptes també recullen més recursos per al pla de millores de carreteres i en paral·lel al desplegament de la fibra òptica i la tecnologia 5G, que representarà una inversió de 10 milions d'euros que seran ampliats en 13 milions més procedents de la Generalitat.

Unes inversions aquestes darreres que seran finançades amb un endeutament amb els bancs que parteix de zero, després de l'amortització del deute dut a terme en els darrers mesos.