Més dubtes sobre la tornada esportiva

L'esport amateur insisteix: la prioritat és entrenar i no pas competir perquè no es donen les condicions sanitàries imprescindibles per a la pràctica i la mobilitat segura durant els caps de setmana. El desencís entre els clubs és inevitable ara que, de nou, no queda clar quan es podrà entrenar i sobretot com, si es manté un toc de queda que limita la planificació horària entre setmana

Les lligues no tornaran, com a mínim, fins a mitjans de gener sempre que l'esborrany de desescalada pugui complir-se. A partir d'aquí, la definició de cadascuna de les fases té una vigència relativa. Mentre que ahir va apuntar-se que l'activitat a l'aire lliure tornaria dilluns amb aforaments al 50%, avui RAC1 ha avançat que el consell assessor del PROCICAT endarrerirà la represa de l'esport sense sostre fins a la segona fase, és a dir, a partir del 7 de desembre. Caldrà veure si això suposaria també endarrerir la tornada de l'esport a espais tancats fins al tercer tram del pla.

BASQUET 18 NOVEMBRE

Entitats amb espai per treballar a l'aire lliure tot i tractar-se de disciplines cobertes s'adaptaran a les mesures per recuperar la rutina tan aviat com sigui possible. Si el document actual de Salut es compleix, les lligues s'activaran el 17 de gener, un fet poc viable especialment per criteris esportius: molts dels clubs no hauran pogut exercitar-se prou per garantir el ritme idoni que eviti lesions.

Moltes de les competicions d'àmbit català ni tan sols han començat encara. La Federació Catalana de Futbol, mentrestant, manté el seu propi pla de tornada i respon que els tornejos es reprendran el 5 de desembre i els entrenaments, el 23 de novembre.