El sector de la restauració no acceptaria la desescalada plantejada pel Govern

Restauradors i hostalers consideren insuficient com es planteja la seva reobertura després d’un mes de tancament. No entenen el 30% d’aforament a les terrasses, creuen que hauria de ser del 100% sempre que es respecti la distància de metre i mig. Pel que fa a l’interior de bars i restaurants el sector es mostra content que els permetin tenir activitat, però voldrien més flexibilitat amb l’ocupació permesa que serà de màxim del 30% quan els empresaris volien arribar a la meitat de l’aforament.  

El sector ha celebrat un acte conjunt i històric per acabar amb el seu tancament. Demanen al Govern crear una comissió de treball i seguiment amb el PROCICAT des d’ara i fins que acabi la pandèmia i que el Departament d’Empresa sigui el seu interlocutor. També es comprometen adoptar noves mesures com el control de temperatura i comensals i obligar a portar la mascareta quan no s’estigui consumint.

El sector assegura que està al límit i que plou sobre mullat. Es pregunten per què el Govern no els fa cas i demanen que rectifiqui abans que sigui massa tard. De fet expliquen que en el que portem d’any ja han tancat definitivament 19.000 locals arreu de Catalunya.

El sector també demana més ajudes directes i proporcionades. A més sol·liciten a l’Estat que condoni, fins a la pròxima temporada turística, tots els impostos estatals com l’IRPF o la quota d’autònoms. També volen que el seu IVA passi del 10% al 4%.

Canvia't al 39 a la TDT