Crida a la responsabilitat dels metges tot i la millora de les dades de contagi

El Col·legi de Metges alerta que la tendència esperançadora no es nota a les unitats de cures intensives. Per això demana a les administracions missatges clars  i a la ciutadania que prengui consciència de la situació actual.

Tot i que les dades relatives al risc de rebrot i a la velocitat de contagi milloren progressivament dia a dia, els metges recorden que la pressió als centres hospitalaris encara no ha notat aquesta millora. Des del Col·legi de Metges de Tarragona recorden que les UCI  dels hospitals de la demarcació estan treballant al doble de la seva capacitat i que encara s'haurà d'esperar algunes setmanes per veure com les millores actuals reverteixen en els centres sanitaris. És per això que fan una crida a la ciutadania a continuar actuant amb responsabilitat tot i les dades favorables.

Pel que fa a les administracions, els metges tarragonins els hi demanen missatges clars cap als ciutadans i ser prudents a l'hora de prendre decisions que comportin un relaxament de les mesures actuals.

Per últim, els professionals recorden que la pressió hospitalària no només afecta els malalts COVID, sinó que repercuteix en la resta de patologies, que han quedat relegades en molts casos.