La collita de la tòfona comença amb incertesa pel tancament de la restauració

Aquest diumenge ha començat la temporada de collita de la tòfona i ha arrencat amb incertesa pel tancament dels restaurants, que són el principal consumidor d'aquest producte tan preuat. La Conca de Barberà és un dels territoris que darrerament està apostant per la tòfona.

Aquest 15 de novembre s'ha aixecat la veda de la collita de la tòfona. Encara és d'hora per trobar-les al punt màxim de maduració, però, per ara, la temporada comença amb els ànims tocats pel tancament dels restaurants, ja que són el principal client d'aquests petits productors. 

La falta de demanda generarà un gran estoc i, naturalment, tindrà un efecte directe en el preu de la tòfona, tot apunta que serà més baix.

La tòfona silvestre continua en estat crític

Pròpiament, pel que fa a la collita, hi ha dues cares de la mateixa moneda. D'una banda, la tòfona silvestre que a la comarca arrossega anys crítics per la falta de pluges, mentre que la cultivada sí que podrà deixar una bona collita perquè s'ha pogut regar durant l'estiu.

Com que la tòfona com a producte fresc tindrà poca sortida, si la restauració no rutlla, s'haurà de potenciar la venda de productes elaborats a partir del fong o bé que la previsible baixada del preu de la tòfona afavoreixi la seva entrada a la cuina domèstica.

Canvia't al 39 a la TDT