El govern prorroga les restriccions 10 dies més

El govern català fixa un horitzó de 10 dies per iniciar la desescalada. Les actuals restriccions es prorroguen perquè les dades sanitàries encara no són prou bones i Salut vol evitar que se saturin les UCI. Sense anar més lluny, el risc de rebrot continua sent molt elevat a tot el Camp de Tarragona i la pressió hospitalària segueix alta.

D'aquí a 10 dies, el govern preveu que la situació sigui més favorable i, per això, a partir del 23 de novembre es permetran les activitats a l'aire lliure i la reobertura de terrasses.

La desescalada començarà el 23 de novembre

De moment, aquesta nova pròrroga incorpora dues petites novetats. Els centres d'estètica podran obrir a partir d'aquest divendres, sempre amb atenció individualitzada i amb cita prèvia. I, d'altra banda, es limiten els actes als centres de culte a 100 persones i sempre sense superar el 30% d'aforament. Una mesura que, per ara, no té data de caducitat és el toc de queda nocturn. El conseller d'Interior, Miquel Samper, ja ha dit que la mesura va per llarg. 

El Departament de Salut ha anunciat que el govern ja està treballant en el pla de retorn de l'activitat afectada i, assegura, que l'abordarà amb tots els sectors. Serà aquest pla el que establirà en concret com serà la desescalada a partir del 23 de novembre.