Comença la cursa per les llistes electorals del 14-F

 

La majoria de partits encara no tenen perfilat qui serà el cap de llista a la demarcació de Tarragona. Qui ho té més clar és Esquerra Republicana, on l'ara diputada Raquel Sans es perfila com a nova candidata. Rosa Maria Ibarra i Yolanda López també es postulen per tornar a encapçalar els llistes del PSC i En Comú Podem.

Després de ser la número 6 a les llistes de les darreres eleccions catalanes i ser escollida diputada arran de la renúncia del llavors cap de llista Òscar Peris, Raquel Sans es postula ara com a cap de llista republicana per Tarragona.

Ho fa després de gairebé tres anys al Parlament amb un projecte que diu ha de cohesionar el territori i donar respostes a la ciutadania. Creu que Esquerra ha demostrat ser un partit fort ara mateix al Camp de Tarragona.

Unes primàries d'Esquerra que es celebraran el proper dia 21 i en les que no s'espera que es presenti cap altra candidatura a l'encapçalada per Sans. En aquesta la gran novetat podria ser la inclusió de l'exdiputat socialista Carles Castillo, que podria ocupar fins i tot el número 4 de la llista republicana.

IBARRA ES POSTULA AL PSC

Castillo va ser el número 2 de la darrera llista del PSC, encapçalada per la també vallenca Rosa Maria Ibarra. Els socialistes comencen aquesta setmana les reunions per a la confecció d'una llista que Ibarra ja s'ha postulat per a tornar a encapçalar.

YOLANDA LÓPEZ, CANDIDATA DELS COMUNS

L'altra formació que podria repetir cap de llista és En Comú-Podem en la figura de Yolanda López. L'única diputada dels comuns per Tarragona ja s'ha imposat a les primàries de Podem, però ara està a l'espera de les que han de dur a terme a l'altre soci de coalició.

LA RESTA DE PARTITS, A L'INICI DEL PROCÉS

Pel que fa a la resta de partits amb representació per Tarragona, tots ells encara estan en un moment inicial de confecció de les candidatures. Alguns com Ciutadans ho faran després d'un procés de reconstrucció dels seus òrgans interns i amb la incògnita de si figures importants com Lorena Roldan estaran finalment a les llistes tarragonines o en d'altres com les de Barcelona. En la mateixa tessitura es troba el Partit Popular, on el seu cap de llista fa tres anys, Alejandro Fernández, ara és el president del partit a nivell català. No es descarta del tot a més una possible candidatura conjunta entre Ciutadans i Populars.

Per últim, també es troben en un moment de reconstrucció interna tan Junts per Catalunya com el PDeCAT, després del procés d'escissió entre les dues formacions. Junts ha escollit aquest cap de setmana la seva executiva al Camp de Tarragona, amb el cap de llista de les darreres eleccions Eusebi Campdepadrós al capdavant, que optarà a tornar a encapçalar la candidatura en les eleccions primàries que es celebraran a inicis de desembre. Caldrà veure si noms rellevants com l'exalcalde de Valls i portaveu de la formació al Parlament Albert Batet o l’alcalde de Montblanc i excap de llista d’Esquerra al Parlament Josep Andreu també presenten candidatura.

Pel que fa al PDeCAT idèntic escenari, a l'espera de què aquest mateix mes de novembre es puguin dur a terme unes primàries que dibuixin la nova candidatura.

Canvia't al 39 a la TDT