L'Hospital Joan XXIII augmenta la capacitat d'anàlisi de PCR


El laboratori de l’Hospital Joan XXIII amplia la seva capacitat i, a partir d'ara, podrà assumir els PCR que reben cada dia dels hospitals de la demarcació. Darrerament s'han estat fent més proves diagnòstiques a la població i això havia saturat laboratoris com el de Tarragona. Ara tindrà més marge gràcies a la incorporació d’un segon analitzador.

El laboratori de l’Hospital Joan XXIII, que analitza les proves dels hospitals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, rep, cada dia, entre 3.000 i 3.500 PCR.  És gairebé el doble del que fins ara podia assumir, ja que s’analitzaven entre 1.800 i 2.000 proves per jornada. A partir d’ara, la capacitat augmenta i podrà processar un miler de proves més diàries gràcies a la incorporació d’un segon analitzador “Panther”.

Es podran analitzar 3.000 PCR diàries

El nou aparell permetrà disminuir el nombre d’enviaments de mostres al Banc de Sang i Teixits i reduir el temps de resposta del resultat de les proves. Segons l’hospital, el 95% de les PCR es comuniquen entre les 24 i 48 hores després.

En aquest sentit, el nombre de professionals de l’àrea de Biologia Molecular que es dedica exclusivament a la detecció de la Covid-19 s’ha doblat. Al mateix temps, s’ha millorat l’equipament del laboratori, entre d’altres, amb dues cabines de bioseguretat.