La UGT carrega contra el Govern per les PRC que s'hauran de fer els alumnes d'ESO

Des de la UGT es mostren perplexos per l’anunci del Govern que els alumnes d’ESO es faran les proves PCR ells mateixos en el cas que es faci un cribratge a tota una classe. Tampoc hi estan d’acord tot i la rectificació del Departament de Salut que va assegurar que hi hauria un professional sanitari supervisant aquestes proves. Des del sindicat creuen que els professors ja tenen prou responsabilitats i que amb els automostratges, els alumnes es podrien autolesionar involuntàriament.

Consideren a més a més, que la Generalitat no ha fet els deures en temps i forma. Critiquen que no hagi contractat prou professionals sanitaris per poder realitzar aquestes proves als centres educatius. Des de la UGT demanen als docents que no acatin aquestes instruccions i menys si Salut o Educació no els hi envien un document amb les instruccions concretes.

Per tot plegat diversos sindicats han convocat aquest dimarts a dos quarts de sis de la tarda una concentració davant els Serveis Territorials d’Educació a Tarragona per mostrar el seu rebuig a aquesta mesura.