×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

El Gran Recapte vol donar resposta a una demanda a l'alça

Del 16 al 21 de novembre es durà a terme una nova edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments. Les peticions han augmentat en 10.000 usuaris a la demarcació des de l'inici de la crisi. . A causa de la pandèmia també es variarà el format del Gran Recapte on no es donaran aliments directament, sinó que seran diners.

El Gran Recapte suposa un 25% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any al Banc dels Aliments de la demarcació de Tarragona.  L’actual situació de pandèmia també ha fet reformular aquesta edició. Enguany no hi haurà espais on dipositar aliments, la gent que vulgui col·laborar-hi ho haurà de dir a les caixes del supermercat; a l’hora de pagar la seva compra indicarà quin import vol destinar al Gran Recapte.

aliments

Des del Banc dels Aliments asseguren que aquesta campanya té més sentit que mai. Des del confinament han vist com la demanda per aliments ha passat de 25.000 usuaris a 35.000. La situació creuen que no millorarà. Aquest fet està desbordant l’entitat que si abans de la pandèmia repartia onze quilos de menjar per mes i persona ara s’ha rebaixat a sis perquè no s’arriba a tothom.

A banda de demanar la col·laboració econòmica un any més també es fa una crida per sumar voluntaris durant els dies del Gran Recapte; se’n necessiten 1.800 arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La seva tasca serà principalment informar la ciutadania del canvi de model d’aquest any.