Detenen el president de l'AEQT i diversos dirigents de Messer i Carburos Metálicos


Els Mossos d'Esquadra han detingut sis directius vinculats amb les empreses químiques de Tarragona Messer Ibèrica i Carburos Metálicos, entre els quals el president de l'AEQT i directiu de Messer Ibèrica, Rubén Folgado. Se'ls investiga per presumptes pràctiques empresarials fraudulentes i defraudatòries i corrupció en negocis.

Segons ha avançat l'agència EFE, es tractaria d'una estafa amb els contractes del subministrament elèctric pels quals aquestes empreses haurien falsificat dades per obtenir millors contractes. Les primeres informacions apunten que les irregularitats s'haurien produït en les darreres dues dècades i l'estafa seria de desenes de milions d'euros, fins a 100 milions, segons EFE.

El jutjat ja investigava la construcció de la planta de Messer al Morell

Tac12 ha pogut confirmar que les detencions les ha ordenat el jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona que ja investigava una vintena de persones per sospites que la planta de Messer al Morell es va construir sense llicència. Les detencions d'aquest dijous penjarien d'aquest procés judicial, però corresponen a una peça separada declarada secreta. Els detinguts han estat traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Tarragona mentre l'operació continua oberta.

Després de confirmar-se la detenció del president de l'AEQT, la mateixa associació ha emès un comunicat en què afirma que no tenen cap coneixement ni informació en relació al cas i confien que s'esclareixi el més aviat possible. Mentrestant, el Comitè Executiu assumeix les responsabilitats de Folgado. Tampoc disposen de més detalls a l'Ajuntament del Morell que, segons han confirmat a aquesta casa, no han rebut cap nou registre, com sí que va passar quan es va obrir la peça principal que investiga possibles delictes urbanístics, prevaricació i malversació.

La primera reacció política a les detencions ha vingut de la mà de la CUP a través dels seus representants al Camp de Tarragona que han assenyalat que aquest cas evidencia la corrupció que, diuen, envolta la petroquímica de Tarragona i la impunitat que té. No tanquen la porta a personar-s'hi com en altres causes, però reconeixen que amb els recursos que tenen els és complicat.