×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

La taxa de reproducció de la pandèmia (Rt) se situa per sota d'1

Amb les noves restriccions per frenar l’augment de contagis ja s’ha aconseguit un dels dos principals objectius que es va proposar Salut per doblegar aquesta segona onada de la pandèmia. Després de moltes setmanes s’ha assolit rebaixar la Rt per sota d’1. Aquesta taxa ens diu, de mitjana, quantes persones pot arribar a contagiar una persona que ha donat positiu en covid-19 durant un temps determinat. Per tant, en un principi, la taxa de nous positius començarà a baixar si aquest indicador es manté inferior a 1.

Tot i aquesta bona dada des del Govern avisen que no es pot abaixar la guàrdia perquè pot augmentar ràpidament. A més falta aconseguir l’altre principal objectiu fixat que és no superar els 1.000 positius de coronavirus diaris arreu del territori català.

Segons Salut només amb aquests dos indicadors dins d’aquests paràmetres es podrà disminuir la pressió hospitalària i per tant doblegar la corba que permetria la relaxació d’algunes restriccions vigents de forma progressiva.

Una de les xifres més positives d’aquesta segona onada és que la mortalitat s’ha reduït un 5% respecte a la primera onada. En part, gràcies a la ràpida recerca que s’està fent sobre el virus. Des del sector de la recerca mèdica asseguren que s’està a punt de trobar un fàrmac per controlar gairebé del tot la malaltia.

Ara falta esperar a la setmana que ve per fixar-nos de nou amb els indicadors i comprovar que la pressió hospitalària va a la baixa.