Competir ja no és prioritari

L'esport d'àmbit català difícilment tornarà a jugar abans de l'any vinent. Ho assumeixen també els clubs, que des de divendres ni tan sols poden entrenar-se a les instal·lacions. Accepten amb resignació les mesures sanitàries tot i que consideren que cal reprendre l'activitat intersetmanal tan aviat com sigui possible.

Les competicions són secundàries ara que ni tan sols poden exercitar-se als pavellons i camps. Primera setmana d'aturada completa de l'esport català de les dues previstes pel Govern a fi de controlar l'avenç de la pandèmia. El TGN Bàsquet va ser un dels clubs més matiners a l'hora de reactivar-se després de la primera onada, ara perfila plans de manteniment per a unes jugadores que ni tan sols van poder debutar a la Copa Catalunya d'enguany.

hoquei

Moltes competicions no van estrenar-se i altres, com la Nacional Catalana d'hoquei patins, van fer-ho per frenar tot seguit. Les bases competitives  actuals ja no són factibles, encara menys quan sembla inviable jugar abans del 2021. Com si fos un mal averany, el tècnic del Club Hoquei Vila-seca va aferrar-se a la rutina dels entrenaments poques hores abans, dijous, de la prohibició total de l'activitat.

Les úniques lligues en funcionament són les d'àmbit estatal i amb l'espasa de Dàmocles al damunt perquè no pot descartar-se cap escenari. Mentre que hi ha veus que alerten de l'ajornament continu de partits per la COVID altres consideren que això demostra que l'esport disposa d'eines de control de possibles brots.

Aquest dimecres, per exemple, el Salou FS de la Segona B té previst entrenar de nou després de complir amb els protocols per un positiu a la plantilla.