×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Primer dia de restriccions amb presència testimonial de clients als comerços

Tot i ser un matí de divendres ja s'ha notat una baixada de mobilitat. I això que moltes famílies avui s'han agafat el dia de festa coincidint que en molts centres educatius avui no hi havia classes. Els centres comercials que s'han vist obligats a tancar hi havia molt poca gent pels seus voltants i al seu interior. Tot i això alguns despistats encara no se n'havia assabentat de les noves restriccions.

La mesura no s'aplica a les botigues de centres comercials que tinguin accés directe al carrer ni als que es dediquen a serveis bàsics, com l'alimentació i les begudes, farmàcies, productes higiènics, òptiques i veterinària. Per aquest motiu pot accedir gent dins dels centres comercials per oferir aquests serveis. En llocs com Parc Central, ja van notar menys afluència de gent fa un parell de setmanes amb les primeres mesures de restricció que la Generalitat va tirar endavant. Amb aquest nou tancament es mostren desconcertats perquè tot ha estat molt ràpid amb poc marge de resposta.

Confien que les mesures no s'allargaran més d'aquestes dues setmanes, ja que en cas contrari es podria veure afectada l'inici de la campanya de Nadal que es dóna amb el Black Friday que enguany serà el 27 de novembre.

mesures1

Qui no s'ha vist tan afectat per les mesures són els grans establiments que es troben en zones comercials com les Gavarres. Aquí els negocis de més de 800 metres quadrats que no siguin essencials poden seguir oberts però delimitant la seva zona de venda. Tot i això coincidint amb el confinament municipal poca gent hi havia en aquesta zona.

L’esport també ha iniciat el dia sense cap mena d'activitat. Centres esportius com gimnasos o piscines hauran de romandre tancats els pròxims quinze dies. La mesura no afecta els Centres de Tecnificació ni tampoc aquelles instal·lacions que hagin de ser utilitzades per esportistes professionals.

mesures2

I on tampoc hi haurà cap mena de rastre durant dues setmanes és al món cultural. Els concerts i les arts escèniques han abaixat el taló per obligació. Ara ja s'està treballant per reprogramar els espectacles, és el cas del Festival Guant de Valls que havia de començar la setmana que ve i s'ha ajornat fins a nova data.