La Lliga EBA passarà de tres a cinc grups

Acord entre la Federació Espanyola de Bàsquet i els clubs catalans per començar una EBA molt diferent de l'habitual i que separarà el CB Salou dels altres dos representants locals, el CB Valls i l'ADT Torreforta.

El CB Salou tindrà sis rivals i cap d'ells és del territori. El CB Valls i l'ADT Torreforta, mentrestant, compartiran un dels cinc subgrups existents a la conferència C i que reparteix tots els participants mediterranis i aragonesos en lligues de set equips. La competició començarà el 7 de novembre i acabarà el 17 d'abril. El campió de cada subgrup disputarà la fase d'ascens, també els tres millors segons. Els cinc cuers de l'EBA descendiran de categoria.

És la resolució de la Federació Espanyola per desencallar una Lliga EBA que hauria d'enfilar ja la tercera jornada i que va aturar-se per segon cop la setmana anterior davant la negativa dels conjunts catalans d'assumir el cost de les proves de detecció del coronavirus i que podien generar despeses de fins a 5.000 euros anuals. El calendari, a banda, ofereix finestres per recuperar els partits ajornats: així, es jugarà dues setmanes i es descansarà la tercera.

BAS WEB

La Federació només oferia pagar el valor de dos partits; ara en seran tres i la resta, nou, aniran a càrrec dels clubs. Ara bé, el preu de la factura serà menor perquè la Lliga EBA redueix els enfrontaments i, de la mateixa manera, el quilometratge acumulat. L'atzar o la manca de sensibilitat federativa ha provocat, això sí que ADT Torreforta, CB Valls i CB Salou, separats per 25 minuts de cotxe, no comparteixin subgrup. Així, la nova Lliga EBA arrencarà d'aquí a deu dies tot i que fins divendres no es definirà la graella de partits.

 

--