El Camp de Tarragona inicia la transició energètica cap a l'hidrogen

L’hidrogen és un combustible sense carboni i té una alta capacitat energètica. Tot això el converteix en un bon substitut  de la gasolina, gasoil o carbó i pot ser una peça clau per fer una transició energètica cap a un model més sostenible. Per aquest motiu més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han creat la Plataforma Hidrogen Verd de la Catalunya Sud: volen impulsar l’expansió d’aquest combustible.

Aproximadament amb un litre de gasoil, un autobús pot recórrer la distància de dos quilòmetres, mentre que amb un quilo d’hidrogen en són deu. A més, l’hidrogen té l’avantatge que es pot produir a partir de recursos renovables i no és un gas d’efecte hivernacle. L’Ajuntament de Tarragona és una de les institucions que forma part d’aquesta plataforma. El consistori es marca diversos objectius en la matèria, com una flota d’autobusos o els camions de les escombraries impulsats per hidrogen a partir del 2030.

Tot i que encara queden alguns anys per a la implementació, la instauració de la nova plataforma és un pas important. Ara es fixaran les línies de treball i recerca. A banda d’ajuntaments i administracions també hi participa, entre d’altres, la URV, l’AEQT i el Port de Tarragona.