El Govern estudia el confinament total de cap de setmana


La Generalitat ha reconegut que el confinament en cap de setmana és una possibilitat que hi ha damunt la taula, segons ha expressat la portaveu del Govern a Catalunya Ràdio. Tampoc ha descartat cap mesura el vicepresident del Govern aquest dilluns al migdia. De moment, la primera nit del toc de queda ha estat tranquil·la a Tarragona i no s'ha sancionat ningú. De fet, les sancions contra els qui incompleixin la normativa es començaran a imposar avui mateix. A Tarragona, la Guàrdia Urbana no té previst fer cap dispositiu especial més enllà dels patrullatges que realitza cada nit.

Les ciutats del Camp de Tarragona, desertes durant la nit

DDR Peça mesures toc de queda

De moment, des d’aquest diumenge a Catalunya la mobilitat està prohibida entre les 10 de la nit i les 6 del matí amb l’objectiu d’evitar activitats nocturnes. Així, doncs, en aquesta franja horària no es pot circular per la via pública. Fer-ho sense motius justificats pot comportar sancions de 300 a 6.000 euros. A Tarragona la primera nit ha acabat sense incidències i d'ara en endavant no es preveuen dispositius especials de la Guàrdia Urbana.

Amb el toc de queda, el comerç i l’atenció al públic ha de tancar a les 9 del vespre, com també les activitats no essencials, mentre que la cultura pot  tancar una hora més tard, a les 10 i es permet el retorn a casa a partir de llavors si els espectadors ho acrediten amb l’entrada. Els serveis de restauració a domicili també pot ser fins a les 10.

excepcions toc de queda

En canvi, l’activitat esportiva no professional ha d’acabar a les 9 del vespre, una mesura que ha despertat la indignació dels clubs del país perquè ho tenen difícil per encabir tots els entrenaments.

El confinament nocturn estableix diverses excepcions, per exemple, per feina, emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents. Finalment, també es permet treure el gos de 4 a 6 de la matinada.