La devastadora riuada del Francolí, visible un any després

Encara es veu la marca que recorda que el cabal de l'aigua va arribar fins a aquesta alçada del Pont Nou. La devastadora riuada és encara visible a la zona del Pont Vell de Montblanc, que un any després encara evidencia que va patir un important sotrac. 

Però més enllà del patrimoni, la riuada va afectar famílies i negocis propers al riu, alguns dels quals encara es recuperen ara. És el cas de Drac Actiu; l'empresa d'esports d'aventura de l'Espluga que intenta, un any després, recuperar-se. 
 
A Montblanc, el Maset de les Talaveres, una casa rural situada a tocar del riu, va estar mesos a poder recuperar l'accés a la finca. Asseguren que només han rebut, un any després, una ajuda de Riuada Solidària. 
 
DDR abans i despres riuada 2
 
A l'altra banda de la llera, el restaurant el Molí del Mallol, va veure com l'aigua deixava impracticable el magatzem de l'establiment. Recorden que, amb l'ajuda de tots els treballadors, es van recuperar en pocs dies. 
 
I amb el primer aniversari dels aiguats, Riuada Solidàri acaba la tasca per la qual va nèixer: ajudar a les persones afectades. Entre Montblanc i l'Espluga ja s'han abonat 96.000 euros dels 152.000 recaptats.
 
Fa un any, per aquest pont a Montblanc, o per aquest a l'Espluga, el cabal de l'aigua va crèxier desmesuradament, i ens va fer veure la força de la natura i de l'aigua, que s'ho emporta tot al seu pas.