La Generalitat obre a Salomó la primera fossa de la Guerra Civil del Camp de Tarragona

Les maquines, ja han iniciat els treballs a la fossa del cementiri de Salomó. El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Memòria Històrica, ha obert aquesta fossa, la primera del Camp de Tarragona. Es preveu trobar-hi una vintena de soldats republicans morts durant l’ocupació franquista el gener de 1939. Entre ells el Josep Bellet i el Ramon Carné, dos soldats de Bell-lloc d’Urgell.

Els veïns de Salomó se’ls van trobar morts per les cunetes i van decidir enterrar-los al cementiri, des de les hores els familiars van instal·lar aquesta creu per poder-los retre homenatge, però no en tenien suficient i el 2009 van iniciar el procés per poder recuperar els seus cossos. Emocionades, les seves nebodes, veuen la fita més a prop de tornar les restes a casa seva.

Des del 2017 que el govern va iniciar l’obertura de fosses, n’hi ha localitzades més de 500 arreu del territori català. Per la Generalitat aquests són uns actes importants per reparar la memòria històrica i tancar el dol de moltes famílies.

Aquesta de Salomó és la 32a fossa que s’obre a Catalunya. Les diverses excavacions ja han permès recuperar 316 cossos i identificar a vuit persones.

Canvia't al 39 a la TDT