Bars i restaurants afronten el primer dia de tancament

El primer dia de bars i restaurants tancats ha deixat cuines, menjadors buits i carrers sense terrasses. Ara l'única manera de poder tirar endavant pels restaurants passa per mantenir un servei mínim de menjars per emportar o a domicili que no sempre surten a compte. També alguns bars de petites dimensions han apostat per fer cafès o entrepans per emportar.

Dia de cancel·lacions de les reserves fetes per a aquest cap de setmana i els propers dies en restaurants com el Portal 22 de Valls. Ara toca transformar el servei amb el mínim de personal possible per a afrontar la demanda creixent de menjar per emportar.

I és que el tancament sobtat ha agafat amb molts establiments amb les càmeres i les reserves d'aliments a ple rendiment. En restaurants com aquest ja fa temps que han començat a apostar per un servei a domicili i per emportar fins ara residual però que ha d'ajudar a superar un nou entrebanc per a un sector ja molt castigat.

Un servei per emportar que no tots els restaurants duran a terme en aquest segon tancament. Alguns com el Degusta de Tarragona sí que hi van apostar durant les fases de desconfinament dels mesos de maig i juny, però un cop valorada l'experiència creuen que no els hi surt a compte. És per això que ja en els darrers dies  van començar a reduir l'entrada de gènere en previsió de la posada en marxa d'una mesura que esperen no s'allargui en el temps.

I és que una altra de les imatges que queda del primer dia de bars i restaurants tancats és dels gots de cafè per emportar i la dels bancs com a improvisades terrasses. Alguns establiments han continuat donant servei sense taules ni cadires i sense permetre l'entrada a l'interior. Ho han fet només amb els propietaris treballant i a l'espera de saber si aquesta manera de funcionar pot sortir a compte a curt o mitjà termini.

Uns propietaris que esperen ara que les ajudes promeses al sector i l'allargament dels ERTO permetin reduir un altre cop dur per al sector.