Tanca la restauració i l'aforament del comerç, al 30%

L’escenari de la pandèmia a Catalunya ha empitjorat molt els últims dies. A tot al territori ja hi ha més de 1.300 brots actius, més d’un miler d’ingressats i un risc de rebrot disparat. Amb aquestes xifres el Govern ha anunciat restriccions més saberes per revertir aquesta situació. Les mesures entraran en vigor la nit de dijous a divendres i s’aplicaran durant els pròxims quinze dies. L’objectiu és reduir el màxim la interacció social i disminuir la mobilitat arreu de Catalunya.

Per aquest motiu la Generalitat ha decidit tancar bars i restaurants. Només podran oferir servei per emportar o a domicili. Les restriccions inclouen també limitacions del 30% a l’aforament dels comerços i dels mercats ambulants. Els centres comercials i els establiments de més de 400 metres hauran de controlar l’aforament en temps reals, i els espais comuns dels centres comercials s’hauran de tancar.

DDR restriccions2

On també es limita l’aforament és a la cultura que passa a ser del 50%. Teatres i cinemes hauran de tenir seient preassignat i a les onze de la nit hauran de tancar les seves portes. Les cerimònies, actes religiosos i gimnasos també se’ls imposa un màxim d’aforament, no es podrà superar la meitat de la seva capacitat. També es clausuren durant dues setmanes els parcs d’atraccions, sales de jocs, casinos i bingos. I els parcs i jardins públics hauran de tancar abans de les vuit de la tarda.

El Govern demana a tota la població a reduir al màxim la seva mobilitat i només fer aquelles coses imprescindibles. També aconsella fer teletreball sempre que es pugui.

El Govern assegura que ens trobem en una segona onada de contagis i que és molt important que el sistema sanitari no arribi al seu col·lapse com va passar al març. Qui se salti aquestes restriccions se’l pot sancionar amb una multa de 300 a 6.000 euros.

Canvia't al 39 a la TDT