Les competicions esportives d'àmbit català s'aturaran durant 15 dies

esprottt

Van arrencar fa un parell de setmanes i aquest dimecres s'anunciarà l'aturada per l'auge de la pandèmia. Una mesura que, en principi, no afectaria Nàstic, UE Valls, LEB Plata, Lliga EBA i Superlliga 2.

Totes les proves d'àmbit català, federades, escolars o privades s'aturaran els pròxims dos caps de setmana. Els entrenaments es mantindran com fins ara però els tornejos arrencats fa poc temps, els darrers quinze dies, patiran la primera aturada de la campanya. Ho confirmarà demà dimecres el PROCICAT com a mesura dins les restriccions severes que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus. 

La UFEC i les federacions esportives catalanes s'han reunit amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras. El màxim representant polític de l'esport a Catalunya ha explicat que l'empitjorament de les dades de contagis es produeix per la mobilitat familiar durant els caps de setmana. Afegeix que cal acceptar la situació tot i ser conscients que l'esport no és el problema gràcies a l'existència de protocols que garanteixen la traçabilitat.

Les mesures no afectaran l'esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Això, en principi, descartaria la incidència a Nàstic i UE Valls, que d'aquí a uns dies obriran el teló de la Segona B i la Tercera Divisió de futbol, respectivament. Sí que aturaria, en canvi, totes les lligues territorials a partir de la Primera Catalana.

DDR Peça Tornen les lligues

En bàsquet, el derbi inaugural de Copa Catalunya femenina entre CB Valls i TGN Bàsquet haurà d'esperar més del compte perquè es tracta d'un torneig que es regeix sota paràmetres de control únic de la Federació Catalana. En canvi, CBT podria disputar la segona jornada de LEB Plata, i CB Salou, CB Valls i ADT Torreforta estrenar-se a la Lliga EBA. En qualsevol cas, això encara no s'ha confirmat per part de cap estament federatiu.

En voleibol, aquest dissabte també és el torn del Volei SPiSP i el Cèvol Torredembarra a la Superlliga 2, competició que depèn de manera directa de la Federació Espanyola i que, sobre el paper, tampoc passaria pel filtre pautat des de Catalunya.