Seguiment baix de la primera jornada de vaga convocada als CAP aquesta setmana

Cues a fora per ser atesos. És la imatge de primera hora del matí al Centre d’Atenció Primària de Bonavista. Fa mesos que es troben en aquesta situació i els veïns, farts, es concentren cada setmana per reclamar més personal.

Gairebé els 6.000 metges dels CAP de Catalunya estan cridats a la vaga de quatre dies per reclamar millors condicions laborals. Al CAP de Bonavista, però, el seguiment ha sigut baix.

De fet, segons professionals d’aquest centre aquí tothom ha vingut a treballar. El mateix que al CAP La Granja. En aquest cas les afectacions que s’han trobat els usuaris són ja les habituals agreujades per la pandèmia. Una vaga que coincideix amb l’inici de la vacunació de la grip.

Situacions similars al CAR Salou o al CAP de Valls on segons direcció ningú ha secundat la vaga. A l’àrea bàsica de Montblanc només una persona de 15 s’ha sumat a l’aturada. TAC12 ha fet un recorregut per diferents centres d'atenció primària del territori hi ha pogut comprovar que el seguiment de la vaga ha estat en general molt baix.

DDR Peça vaga als CAPS 2

Tot i això, segons el sindicat convocant, Metges de Catalunya, el seguiment ha estat del 52% a la demarcació de Tarragona. És a dir que la meitat dels metges convocats haurien fet vaga.

Cap dels portaveus del sindicat, però, ha pogut atendre a TAC12 en aquesta primera jornada de vaga en què la majoria dels metges que l'han secundat s'han desplaçat a Barcelona per manifestar-se davant del departament de Salut.

Segons l’Institut Català de Salut el seguiment a tot Catalunya no ha arribat al 20% i un dels territoris amb menys afectació ha estat precisament el Camp de Tarragona, amb només quasi el 7% de seguiment.