La URV redueix l'activitat presencial durant la pròxima quinzena

Per reduir el risc de rebrot, que ha anat a l'alça, el govern català ha demanat fer teletreball, però també reduir l'activitat presencial a les universitats. A partir d'aquest dijous, tot l'ensenyament serà virtual durant els pròxims 15 dies, excepte de les pràctiques i la recerca que es podrà mantenir. 

Les classes presencials ja eren mínimes des de l'inici de la pandèmia, però durant la pròxima quinzena es reduiran a 0. Les universitats assumeixen les restriccions però lamenten haver conegut l'anunci a través de la premsa. Per això, demanen al govern un únic interlocutor.

El curs només havia començat amb el 30% de la presencialitat
URV inici curs

Les classes teòriques deixaran de fer-se a partir de dijous i durant els pròxims 15 dies, tot i que les pràctiques i l'activitat de recerca en queda al marge i podrà continuar sent presencial, si és necessari. Ara bé, la mesura s'adopta no pas perquè es consideri la universitat com a focus de contagis, sinó per reduir la mobilitat.

Les pràctiques i l'activitat de recerca es podrà mantenir

La Universitat Rovira i Virgili assegura que l'adaptació de la pròxima quinzena serà fàcil perquè les facultats ja estan preparades per mantenir l'ensenyament a distància, com en les acaballes del darrer curs, i que no ha de causar un impacte negatiu en l'alumnat. Després d'aquest període, la URV espera recuperar el 30% de la presencialitat i manté la voluntat d'augmentar aquest percentatge si la situació sanitària millora al llarg del curs.