Hi haurà partits als equipaments esportius municipals

Acord intramunicipal per celebrar esdeveniments amb pautes adaptables a localitats i i clubs. Hi haurà esport sense proves test amb importants mesures de control al terreny de joc i grada.

Els ajuntaments no aniran en contra de la 'nova normalitat' aplicada per les federacions i els consells esportius, i acceptaran la celebració de partits oficials a les instal·lacions municipals. Actuar d'una altra manera suposaria l'expulsió dels equips de les corresponents lligues; això provoca que la decisió final quedi en mans, estrictament, de les mateixes entitats. S'acaba així amb el veto als partits si no venien acompanyats de tests serològics o proves PCR. Ara bé, l'acord entre municipis preveu restringir l'accés a les instal·lacions i limitar el màxim d'espectadors acompanyants.

nastic

El full de ruta és flexible al gust i requeriments de cada localitat i club, però instaura tres nivells. Així, la situació d'alt risc (nivell zero) tan sols permetrà la celebració de partits oficials a porta tancada i no pas els amistosos. El grau de risc es qualificarà localment i no té res a veure amb el mediàtic risc de rebrot notificat diàriament pel departament de Salut.

La situació de risc moderat o alt suposarà accedir al nivell 1 en què l'esport comptarà amb públic a la grada però amb considerables limitacions d'aforament. L'esport de pavelló i també escolar permetrà només 15 convidats per equip i un màxim de cinc persones alienes al grup. El futbol 11, 25 convidats i el futbol 7, 18 espectadors i un màxim de 5 persones d'altra procedència. A modalitats com el patinatge, la rítmica o el judo, un sol acompanyant per esportista en el moment d'entrar en acció i els esports aquâtics, amb la grada absolutament buida.

pati ok

El tercer esglaó és la situació de risc baixa, la que permetrà aplicar el màxim establert per les federacions esportives i el mateix Consejo Superior de Deportes, és a dir, l'ocupació del 30% de l'aforament de les grades. Això significa que els ajuntaments del territori no impediran el desenvolupament de les lligues però seran més conservadors que el dictat per les administracions superiors a l'hora de contenir la propagació del virus.

Els entrenaments seguiran com ara, a porta tancada. En línies generals, els vestidors només s'utilitzaran a lligues catalanes, estatals i territorials sènior sempre que la instal·lació i el nombre d'esdeveniments ho permeti. També s'obriran quan l'equip visitant completi desplaçaments superiors als 30 minuts en cotxe. Les lligues territorials de base no podran utiltizar els vestidors. Algunes competicions, com les d'hoquei sobre patins, arrenquen ja aquest cap de setmana.

22 municipis de la demarcació han format part de la taula de treball esportiu, entre ells Tarragona, Salou, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Altafulla i Constantí.