La rivalitat Nens-Vella, diumenge a TAC12

Tarragona va viure aquest dilluns l'estrena del documental 'El Concurs de 1970, el desafiament Nens-Vella'. En aquest es pot descobrir com aquell Concurs va marcar un abans i un després al món casteller, gràcies a la rivalitat entre la Colla Vella i els Nens del Vendrell.

La rivalitat entre la Colla Vella i els Nens del Vendrell als anys 60 i 70 i com aquesta es va plasmar en el Concurs de Castells de l'any 1970, any en que el certamen tornava per quedar-se a la ciutat de Tarragona. Aquests són els principals fils conductors del documental 'El Concurs 1970, el desafiament Nens-Vella', que es va presentar aquest dilluns al Camp de Mart de Tarragona.

astells

Sota la direcció de la tarragonina Maria Roig, el documental busca explicar com aquell Concurs, denominat durant anys com 'El Concurs del segle' va enfrontar les dues colles més potents del moment per primera vegada en anys a la mateix plaça, amb la victòria final dels vendrellencs.

A través de diferents entrevistes amb els protagonistes del moment, el treball busca explicar com la preparació d'aquell Concurs i la rivalitat entre les dues colles va marcar un abans i un després en un fet casteller que va veure perillar la seva existència pocs anys abans.

Un documental que TAC12 estrenarà aquest diumenge a televisió a partir de les 22 hores.