Àlex Arenas: 'Obrir les escoles indiscriminadament va ser un error'

La tornada a l'escola va ser precipitada perquè l'índex de contagi comunitari és excessivament elevat. Ho diu el catedràtic de la URV, Àlex Arenas, que augura una tardor i un hivern durs en què, si no es prenen mesures severes, la pressió hospitalària podria assolir nivells similars als del març i l'abril.

Els problemes per l'increment de contagis arran de l'obertura escolar són inevitables pel perill d'infecció a la majoria de punts de Catalunya, també al Camp de Tarragona. Ho argumenta un dels principals experts de l'evolució epidèmica a Catalunya, entrevistat avui a TAC12 pels companys de la Xarxa de Comunicació Local.

cole

Incideix Arenas del perill de la transmissió per aerosols, les partícules suspeses durant hores a l'ambient i a espais tancats. La ventilació a les llars, llocs de treball i especialment hospitals i residències és fonamental. Confinar els avis, diu, és també un error.

resi

Cal reforçar el rastreig, si arriba tard, ja no és efectiu. I respecte a la possibilitat de rebaixar la quarantena dels catorze als set dies afirma que és una barbaritat.

El risc de rebrot i la pressió hospitalària al Camp de Tarragona és inferior a la d'altres territoris, però la situació podria canviar si no hi ha una actuació efectiva per evitar-ho Àlex Arenas vaticina, d'altra banda, que la vacuna no arribarà fins d'aquí a un any.