El Catllar manté l'esperit casteller recordant els grans pilars

La temporada castellera havia de celebrar aquest dissabte una de les seves grans cites, la diada del Catllar. Tot i no haver pogut alçar els seus millors castells, les tres colles habituals a la plaça de la Vila hi van voler ser presents per recordar la gran diada del 2015.

Just el dia en què es complien cinc anys d'una de les gestes encara úniques del món casteller, poder contemplar tres pilars de vuit emmanillats en una mateixa diada, els tres espadats es van tornar a desplegar a la façana de l'Ajuntament del Catllar.

Ho van fer a la mateixa hora en què Jove de Tarragona, Colla Vella i Castellers de Vilafranca haurien d'estar enlairant castells de nou i de Gamma Extra de la mateixa manera que en els darrers anys en una de les places més mítiques del panorama casteller, la minúscula Plaça de la Vila del Catllar.

Enguany però la pandèmia ha fet que, sense castells, hagi estat el moment de recordar l'efemèride del 2015 amb els protagonistes d'aquells pilars liles, rosats i verds. Un acte emotiu que volia mantenir viva la flama castellera al municipi el tercer cap de setmana d'agost.

Un acte molt ben rebut per part de les colles participants, que continuen amb tota una sèrie d'iniciatives socials tot i la pandèmia per a mantenir l'activitat a l'espera d'un possible retorn, encara que sigui per fases, com més aviat millor.

Un agost sense castells que després de veure passar de llarg Sant Magí i El Catllar, ara es prepara per no viure l'altre gran moment de la temporada, la diada de Sant Fèlix d'aquest diumenge a Vilafranca del Penedès.