Reus comença el primer cribratge del Camp de Tarragona amb poca afluència d'usuaris

El CAP Sant Pere i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus són els escenaris per realitzar les proves PCR massives. El cribratge es fa en tres barris de Reus, la Sardana, Pastoreta i Monestir. Aquí hi ha 6.000 persones de població diana. És a dir, la gent d’entre 20 i 50 anys que Salut vol que es facin la prova.

Des d’aquest divendres, dissabte i dilluns de 8 del matí a 8 del vespre es poden realitzar. L’objectiu del cribratge és arribar en aquests tres dies a les 3.000 proves.

En primer dia no s’ha vist massa afluència de gent. A primera hora del matí o al migdia s’han format petites cues. Tot i això Salut assegura que les xifres són les esperades i que el dia fort serà durant el cap de setmana.

web1

Als centres sanitaris hi ha anat gent que no li han fet la PCR. O bé perquè no eren veïns dels barris més afectats o perquè no complien amb l’edat de 20 a 50 anys. Les persones que sí que han pogut realitzar-lo asseguren que se l’han fet per responsabilitat. Que volien sortir de dubtes per saber si tenen el virus o sobretot veure si són asimptomàtics i d’aquesta manera no puguin contagiar a gent de risc o persones d’edat avançada.

Reus és el principal focus de l’epidèmia a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Als últims 7 dies s’han detectat 167 positius. La taxa de reproducció se situa als 2,42 punts, recordem que aquesta xifra hauria d’estar per sota d’1.