×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

La verema, afectada també per la pandèmia

 

Fa quinze dies que ha començat la collita del raïm per a la producció de vi. Als camps experimentals del Mas dels Frares, veremen el chenin, una varietat primerenca de raïm de la vall del Loira. Aquest any aquest sector ha estat castigat per l’aparició del fong míldiu, de fet molta gent ha perdut el 90% de la collita. Enguany però s’ha d’afegir un altre virus, l’afectació de la covid -19.

verema web

Les distàncies de seguretat a la vinya ja hi eren

Si bé no és tant greu també han hagut de readaptar-se, principalment amb proves PCR i ús de la mascareta a l’hora de fer la verema. En ser un treball de camp, és molt més segur i es pot mantenir la distància de seguretat i per tant els viticultors poden treballar més còmodament. Durant el confinament els pagesos van poder seguir fent el manteniment de la vinya.

Tot plegat però ha fet que aquest any la producció però també la comercialització sigui preocupant, sobretot els vins d’alta qualitat i els destinats al món de la restauració on en alguns casos han registrat una caiguda del 50%. A tot això s’ha d’afegir també els aranzels dels Estats Units i el Brexit. Caldrà veure a finals d’anys fins a quin punt el sector ha estat colpejat per tots aquests entrebancs.