×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

El turisme rural salva l'estiu

L'ocupació als allotjaments turístics de l'interior del Camp de Tarragona s'enfila per sobre del 70% aquest agost. Alguns establiments de la Conca de Barberà, fins i tot, asseguren que freguen el ple gairebé absolut. Tot i això, el balanç és desigual a la comarca, però confirma la recuperació de l'activitat des del juliol.

El turisme rural ha estat més resilient a la crisi sanitària. Si a la Costa ha estat ben complicat arribar al 50% d'ocupació, a l'interior alguns allotjaments han pogut penjar el cartell de ple alguns dies d'agost.

Reserves a última hora

DDR Peça ocupacio turisme rural

Ara bé, el balanç a la Conca de Barberà és desigual. Hi ha establiments que se situen per sobre d'aquest 75%, mentre que d'altres fluctuen entorn el 35% amb puntes importants el cap de setmana. Ara bé, qualsevol comparació amb altres anys serà injusta, però ningú es podia imaginar a inicis d'estiu que, com a mínim, hi hauria aquesta activitat. De fet, era difícil de preveure aquesta ocupació fa mesos, però també a pocs dies vista, ja que les reserves s'estan fent a última hora a causa de la incertesa del moment. 

Alguns allotjaments han fregat el 100% d'ocupació

L'activitat turística ha experimentat una tendència creixent des del juliol i això també ho han notat les àrees de turisme de Montblanc i l'Espluga de Francolí que, malgrat limitar els aforaments i adaptar les rutes, estan treballant a bon ritme. Des de l'Oficina de Turisme de Montblanc però admeten que troben a faltar un gruix rellevant del visitant, com és el turista estranger. I, principalment,és el visitant francès que hauria d'omplir el càmping Montblanc Park. En aquest cas, ha millorat en relació al client de proximitat, però sense el mercat internacional difícilment es podrà superar el 60% d'ocupació de les més de 3.000 places d'aquest negoci.

En qualsevol cas, dos mesos bons, no suposen la salvació del sector perquè acumula pèrdues importants d'una primavera i Setmana Santa a zero i un inici d'estiu sortint del confinament.

Sense turisme internacional, sense sortides escolars i sense els viatges de la imserso, tot fa preveure que aquest agost serà un oasi enmig d'un any per oblidar.