Les dones jubilades de Solivella protagonitzen una exposició en un mur del poble

Són dones de Solivella jubilades i són les protagonistes d'una exposició a l'aire lliure de grans dimensions. Es tracta d'un mural de paper de 92 metres quadrats, amb fotografies en blanc i negre i amb les dones d'aquest municipi de la Conca de Barberà com a protagonistes. 

Un diumenge al matí es va instal·lar un set de fotografia a la plaça Major, però es va mantenir en secret quin seria el format final de la mostra, que s'ha convertit en un homenatge a la dona del món rural i en un dels actes principals de la Festa Major de Solivella. Amb aquesta exposició es vol reivindicar el paper imprescindible que al llarg de la història han tingut les dones al món rural.

muralsolivella

Elles asseguren sentir-se representades amb el projecte i diuen que, tot i ser grans, també formen part de la societat. La mostra, liderada per Sílvia Itúrria i Oriol Segon, s'ha confeccionat amb paper, de manera que el projecte és sostenible alhora que molt econòmic. I serà efímer, ja que el material s'anirà degradant amb el pas del temps. 

Ja hi ha altres municipis de la Conca que s'han interessat en el projecte.