El pla de retorn a l'escola no convenç ni a sindicats ni AMPES

Decepció a la comunitat educativa amb el pla de retorn a les aules. No ha convençut ni al professorat ni als pares i mares. Els sindicats i les AMPES reaccionen a la presentació d'ahir de les directives d'Educació i lamenten que no s'abordi prou la prevenció dels contagis i que el Departament no opti per la reducció del nombre d'alumnes a l'aula.

Consideren que és un pla poc realista

El professorat i la federació de pares i mares titlla d'irreal el pla dissenyat pel Departament d'Educació. A través dels sindicats USTEC-STEs i FAPAC consideren que les línies marcades per la Generalitat no protegeixen la seguretat ni dels alumnes ni dels docents. Per exemple, critiquen que no s'hagi optat per reduir la ràtio d'alumnes o incorporar més espais.

Per educació, la clau radica en el blindatge dels grups de convivència, més que en la quantitat d'infants per aula. De fet, aquest grup serà el primer en confinar-se si es detecta un positiu, a partir d'aquí, la quarantena pot generalitzar-se.

Des de la FAPAC, lamenten que no ha quedat clar com serà la situació dels alumnes que estiguin en quarantena. El sindicat majoritari d'ensenyament, USTEC, a més a més, alerta que amb el virus circulant i de cara a probables rebrots, el pla incideix molt poc en la prevenció dels contagis. Per això, ja pronostiquen que en qüestió de dies molts centres hauran de tancar amb l'aparició dels primers positius.