×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Repunt de la demanda de lloguer d'habitatges

La demanda de lloguer es resisteix a la crisi econòmica derivada de la pandèmia i, fins i tot, experimenta un lleuger repunt en l'interès per canviar d'habitatge. I en paral·lel, els preus es mantenen estables.

La crisi econòmica del 2008 va dinamitar el mercat immobiliari. Ara, de moment, la derivada de la pandèmia no ha aturat el sector i, fins i tot, manté una tendència positiva pel que fa al lloguer. El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Tarragona reconeix que hi ha moviment i feina al sector. 

El negoci dels apartaments turístics, en hores baixes

apartaments
L'altra cara de la moneda és el lloguer destinat al turisme. La gran majoria de reserves fetes es van cancel·lar i els apartaments han quedat buits aquest estiu. Fins al punt que la tendència és que alguns apartaments turístics han fet el pas per ser lloguer d'habitatge habitual.

Més lloguer que no pas compres, però el mercat no està aturat

Amb tot, els preus no han patit una gran fluctuació aquests darrers mesos, per bé que tendeixen lleugerament a l'alça. El valor mitjà per un lloguer a Tarragona ciutat se situa entorn els 550 euros i frustra la demanda per trobar lloguers econòmics al centre. Se segueix llogant més, que no pas comprant, però l'adquisició d'immobles no ha quedat paralitzada. Segons apunta el vicepresident de l'API a Tarragona, Héctor Guasch, sembla que durant el confinament es van contenir les compres i ara aprofiten els mesos d'estiu per activar-se. 

Preocupa el futur, que genera molts dubtes, però també les ocupacions il·legals que no semblen afluixar. Davant d'aquesta problemàtica, els propietaris demanen un canvi de legislació que els protegeixi.

Les conseqüències d'aquesta nova crisi encara són un interrogant. Si perillen els llocs de treball o la precarietat va en augment, pot derivar a l'impagament de rendes. Una problemàtica temuda pel sector però que, de moment, no ha estat important.