S'avança una verema fluixa a causa del míldiu

La verema 2020 s'avança a causa de les altes temperatures. De fet, en alguns punts molt concrets de la DO Tarragona ja ha arrancat. En conjunt al territori, però aquesta campanya ve marcada per les pèrdues provocades pel míldiu. L'afectació és desigual. Ha castigat especialment els cultius ecològics. Algunes finques se n'han salvat i en d'altres potser ni es veremarà. Per tot plegat, al Camp de Tarragona es preveu una caiguda al voltant d'un 30%.

La verema s'avança per les altes temperatures

Els viticultors del Camp de Tarragona encaren una verema que no serà per emmarcar. I si al míldiu s'hi afegeixen les glaçades, els pronòstics empitjoren i ja es té assumit que no serà una bona collita. També serà una de les veremes més primerenques. La campanya a la DO Conca de Barberà començarà ja a finals d'agost, tot i ser una de les zones més tardanes. De fet, en determinades finques de la comarca ja s'ha començat a collir per cava. On també s'avança, i molt, és en el cas de determinades varietats de la DO Tarragona que han començat ja des d'inicis d'aquest mes.

vinya

Segurament es collirà menys, però de moment la qualitat del vi no s'hauria de veure afectada per aquests condicionants, si bé encara és d'hora per fer previsions. Sobre això, el mercat encara reacciona després de mesos de confinament. Amb tot, esperen que aquesta situació serveixi com una nova oportunitat per fer créixer el consum de vins catalans a casa nostra.