Salut alerta que la situació pot empitjorar en qualsevol moment

Toc d'atenció de la Consellera de Salut al Camp de Tarragona. Des de l'Hospital Sant Joan de Reus, Alba Vergés ha recordat que la taxa de transmissió de la Covid-19 a la regió sanitària continua per sota de l'1%, però alerta que la incidència del virus aquesta setmana ha anat a l'alça.

Tot i que en l’actualitat al Camp de Tarragona el risc de contagi per la Covid-19 es moderat i es troba molt per sota el risc de la resta del territori català, des de la Generalitat s’alerta que no es pot abaixar la guàrdia. Si bé la taxa de reproducció del virus es troba per sota l’1 des de Salut s’alerta sobre la capacitat d’incidència de la malaltia, que en llocs puntuals preocupa.

La consellera de salut, Alba Vergés argumenta que mantenir l’atenció en els petits gestos per evitar el contagi, com dur la mascareta o rentar-se sovint les mans, és necessari per mantenir el risc de contagi baix. Argumenta que l’objectiu dels propers mesos es centra a evitar que es col·lapsin els serveis hospitalaris. Assegura també que estan preparats i que s’han augmentat el nombre de llits disponibles.

Tot i que la taxa de rebrot es manté en nivells baixos al Camp de Tarragona,  especialment a les comarques de l’Alt Camp i Conca de Barberà, preocupa la línia de costa. La taxa de reproducció a Salou, per exemple, supera el 4.