L'executiva de Junts per Catalunya tindrà tres noms del Camp de Tarragona

El nou projecte de Junts per Catalunya enfila el seu procés fundacional amb una única candidatura encapçalada per Carles Puigdemont a la presidència i Jordi Sànchez a la secretaria general. L'executiva de Junts per Catalunya, com a partit que neix desvinculat del PDeCAT, tindrà tres representants del Camp de Tarragona.

Era ja d'esperar que l'actual portaveu del grup parlamentari de Junts, el vallenc Albert Batet en formés part. L'exalcalde de Valls és un dels 18 membres que completa aquesta candidatura d'executiva, més enllà dels càrrecs de presidència i secretaria. Batet, molt proper a Puigdemont, ja deixava clar en renunciar a la reelecció a l'Ajuntament de Valls que el seu objectiu era la política nacional. I en aquest espai polític hi ha actuat com a pont per convèncer altres polítics del territori allunyats fins fa ben poc de l'entorn de convergència.

Un d'aquests fixatges va ser l'exregidora socialista de Reus, Teresa Pallarès, ara a l'equip de govern municipal per Junts. Pallarès assumiria la secretaria de finances d'aquest nou partit. I el tercer representant del Camp de Tarragona en aquesta executiva és un altre contacte sovintejat per Batet, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Feia el primer pas adherint-se al moviment de la Crida i completava la seva sortida d'Esquerra Republicana abandonant la seva militància aquest febrer per apropar-se al projecte de Puigdemont. Andreu també formarà part d'aquesta executiva.

El procés fundacional del partit clourà el 3 d'octubre, mentre que els afiliats podran votar entre el 7 i el 9 d'agost. Tot plegat de forma telemàtica, com també ho serà la campanya electoral d'aquesta única candidatura que comença aquest dilluns.