62% d'anul·lacions de reserves turístiques a Tarragona durant el juliol

Els rebrots que han sorgit des de la segona setmana de juliol arreu de Catalunya han provocat un escenari catastròfic al sector turístic. A la demarcació de Tarragona hi ha hagut un 62% d’anul·lacions de reserves ja fetes, dos punts per sobre de la mitjana catalana. Aquestes dades s’extreuen d’una enquesta de PIMEC. Tot i això Tarragona no és el territori on hi ha hagut menys ocupació, la mateixa enquesta extreu que s’ha mantingut gairebé un 50% respecte al juliol de l’any passat.

Sense mercat internacional

Ja amb dades oficials, durant el juny a Catalunya només s’ha obert gairebé un 27% del parc hoteler i d’aquí només s’han posat a disposició un 15% de les places. Una situació mai vista en plena temporada. Tot això ha estat provocat per la caiguda del turisme internacional que ha baixat gairebé un 94% i ha pernoctat menys respecte l’any passat.

A inicis de juliol semblava que les dades remuntaven però els rebrots ho van frustrar. Les previsions, si no canvia la situació o les mesures, diu PIMEC que encara seran pitjors al mes d’agost. Per això demanen que es busqui un equilibri.

Per aquest motiu PIMEC demana ajudes urgents per salvar el sector de l’hostaleria i turisme. Proposen allargar els ERTO d’aquest àmbit fins al desembre del 2021. Rebaixar l’IVA un 4%. I ajudes directes perquè les empreses no s’endeutin més.