L'abat de Poblet entén les protestes contra la visita del rei

L'abat de Poblet, Octavi Vilà, entén les protestes de rebuig a la visita del rei d'aquest dilluns i considera que són del tot legítimes. Ara bé, també reconeix que el monestir està obert a tothom i més si té un càrrec que afecta l'estructura de la institució, ja que Felip VI és president d'honor del patronat del monestir.

Centenars de persones es van concentrar dilluns a les portes del Monestir de Poblet per rebutjar la visita del rei. Les protestes eren comprensibles i estaven en el seu dret, així mateix ho veu l'abat, Octavi Vilà, qui ha estat també assenyalat pels qui s'oposaven a la visita de Felip VI. També ha estat en el punt de mira de les crítiques per la breu estada del monarca a Catalunya, però l'abat reconeix que el Monestir de Poblet té les portes obertes.

Tac12 entrevista l'abat de Poblet

web abat poblet

Tot i entendre que el moment és complex, reconeix que havien d'acceptar la visita de Felip VI perquè, de fet, és president d'honor del Patronat que gestiona el monestir. Ara bé, Octavi Vilà també admet que la presència del rei va causar un enrenou per l'ampli dispositiu de seguretat i protocol, molt més important que quan ha rebut als presidents de la Generalitat.

Són les reaccions de l'Abat de Poblet a la visita de la casa reial, unes valoracions que ha fet en una entrevista que s'emetrà aquest estiu a Tac12 i que s'ha enregistrat en les darreres hores.