El PUOSC deixarà 24,5 milions en ajudes a inversions al Camp de Tarragona

El govern de la Generalitat invertirà més de 24 milions d'euros al Camp de Tarragona en els pròxims cinc anys en el marc del nou Pla Únic d'Obres i Serveis. Entre els projectes amb més partida d'ajut destaquen els demanats pels Ajuntaments de Valls, Salou, Vila-seca i Montblanc.

El Camp de Tarragona rebrà poc menys del 10 per cent dels 255 milions d'euros que destinarà el govern català en els propers cinc anys a tot Catalunya. Es tracta de la represa per al període 2020-2024 d'un Pla d'Obres i Serveis que no es convocava des de l'any 2012 i que ara representarà subvencions directes per a 268 projectes arreu del Camp de Tarragona.

Entre els projectes que han rebut la subvenció màxima que preveia el pla, 250.000 euros, trobem d'una banda les obres de renovació integral del carrer Carles Buïgas de Salou, que està previst comencin aquest proper mes de setembre. També rep un quart de milió d'euros el projecte de millora de la xarxa de pluvials i millora urbana del carrer Joaquim Serra, al nucli urbà de la Pineda, a Vila-seca. La mateixa quantitat s'ha adjudicat a la primera fase de la renovació integral de la il·luminació del polígon de Valls o a la millora de la calefacció per biomassa de la zona esportiva de Montblanc.

La renovació d'un altre polígon, en aquest cas el Francolí de Tarragona, rebrà 125.000 euros per a la millora de la via central d'aquest. La mateixa quantitat rebrà Torredembarra, en aquest cas per a les obres del malmès dipòsit d'aigua del Pujol, unes actuacions que ja s'han començat a causa de la seva urgència.

També al Baix Gaià, Altafulla rebrà 82.000 euros per la millora de l'enllumenat de la urbanització Brises de Mar. A Constantí la millora de la xarxa d'aigua potable i la reforma de diversos carrers del centre com el carrer Falset entre d'altres obté 95.000 euros.

Per últim, l'Espluga de Francolí rebrà subvenció per a dos projectes, 120.000 euros per la reforma del carrer Joan Maragall i 75.000 per renovar l’enllumenat i convertir-lo en tecnologia LED.

Tot en un pla que des del govern català remarquen aposta pel treball conjunt amb els consistoris. Els municipis rebran aquestes subvencions en quatre anualitats fins al 2024, i ja poden afrontar les obres previstes en qualsevol moment.