La Generalitat impulsa un pla director per ordenar l'àrea metropolitana de Tarragona

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els municipis de l'àrea metropolitana de Tarragona han donat el primer pas per l'impuls d'un pla director per ordenar aquesta zona urbana on hi viuen més de 300 mil persones. Aquesta eina ha de servir per afrontar problemàtiques comunes i, per exemple, millorar en matèria de mobilitat o mancomunar serveis.

Els alcaldes i representants de Tarragona, Reus, Salou, Constantí, Vila-seca i la Canonja s'han reunit aquest dilluns amb el Departament de Territori per conèixer la voluntat de la Generalitat. Aquests són els 6 municipis que conformen la part central d'aquesta àrea que aplega més de 300 mil persones en una superfície de 185,66 km2. És la segona confluència més important de Catalunya i ara aquest pla director ha de servir d'instrument de planejament supramunicipal per consensuar l'ordenació de les infraestructures. Per exemple, des del món local se'n destaquen les millores en la mobilitat al territori que pot suposar.

Millorar la mobilitat i mancomunar serveis

Especialment, també el pla director pot ser interessant també per l'impuls de la connectivitat ferroviaria, com el tramvia, o corredors ecològics com els carrils bicis. En definitiva, són aspectes que superen les fronteres municipals i que així es poden abordar de forma col·lectiva. Un dels altres objectius és impulsar la competitivitat econòmica de l'àrea metropolitana. Una vegada la comissió de territori autoritzi la redacció d'aquest pla, començarà l'elaboració del document d'objectius i propòsits. El següent pas ja serà la redacció d'un primer document d'aquest pla director amb les aportacions del territori.