Salut reforça els CAP amb més de 400 professionals per aquest estiu

Salut reforçarà la plantilla de l'àmbit de l'atenció primària de cara a l'estiu, al Camp de Tarragona hi destinarà 670.000 euros. Als períodes de vacances dels professionals i les onades de calor, enguany s'hi afegirà el sobreesforç per detectar ràpidament els nous casos de Covid-19 i evitar l'aparició de rebrots ara que augmentarà la mobilitat amb l'inici de la temporada turística.

El Departament de Salut destinarà uns 7,7 milions d'euros a la contractació de personal d'atenció primària de cara a la campanya d'estiu que enguany serà atípica. Es preveu la incorporació de poc més de 400 professionals a tot Catalunya per cobrir les vacances dels sanitaris i, alhora, reforçar els CAP. Caldrà veure quin percentatge d'aquesta nova contractació es deriva a les comarques tarragonines. Salut treballa perquè l'atenció primària mantingui l'activitat fins a les 8 del vespre, ja que es concep com un dels puntals per localitzar ràpidament possibles rebrots del virus en plena temporada turística.

També cal vigilar els cops de calor

La prevenció del coronavirus, compartirà enguany espai amb les ja habituals campanyes estivals centrades en les platges i les onades de calor, que també poden suposar un perill per la salut. Aquesta vegada hi haurà però mesures alternatives com l'atenció no presencial.

D'altra banda, l'activitat hospitalària mantindrà la mateixa activitat que l'any passat, mentre que el Sistema d'Emergències Mèdiques també incrementa el dispositiu amb 24 unitats addicionals per ampliar la cobertura a les zones de costa.