Les UCI del Camp de Tarragona ja no tenen pacients amb Covid-19

Segons ha pogut saber TAC12, ja no hi ha cap ingressat per coronavirus a les UCI als hospitals del Camp de Tarragona. Una dada optimista que contrasta evidentment amb la que es registrava a principis d'abril en què hi va arribar a haver 67 persones ingressades per COVID-19 a les Unitats de Cures Intensives.

Més dades que expliquen que estem superant la crisi. De les gairebé 400 víctimes mortals que ha deixat la pandèmia al Camp de Tarragona, la immensa majoria es van registrar durant l'abril amb aquestes 269 persones. Al maig es redueix fins a les 43 i en el que portem de juny han estat 5, l'última dijous passat. Amb tot aquest panorama, ara, els centres sanitaris també s'encaminen cap a la nova normalitat.

Els hospitals també caminen cap a la nova normalitat

hospital

Han passat gairebé dos mesos des del pic de l'epidèmia a casa nostra i ara els hospitals del Camp de Tarragona ja no té cap cas greu de Covid-19 a les Unitats de Cures Intensives. I els nous contagis, de moment, s'han estancat i des de l'atenció primària es confirmen casos lleus.

Superada l'alta pressió hospitalària, els centres sanitaris fan passos per recuperar la seva activitat habitual abans de la crisi, però en paral·lel, preparant-se per a una possible onada de contagis. Si es dona un rebrot hi haurà més disponibilitat de proves PCR, més equips de protecció i també més capacitat d'assistència.

Físicament, els hospitals també han recuperat els espais per a cada especialitat. Alguns aspectes probablement ja no marxin, com l'atenció a distància. A més a més, en alguns centres s'han habilitat zones reservades per atendre possibles nous casos de coronavirus. El camí de retorn a la plena normalitat en l'àmbit sanitari serà llarg, com també la reducció de les llistes d'espera. El pla de normalització es projecta a mitjà termini, cap al 2021 o fins i tot el 2022.