Els experts alerten de la regressió de les platges

Aquests dies moltes platges de la Costa Daurada continuen malmeses i amb manca de sorra, just quan comença la temporada turística. Des del Departament de Geografia i el grup de Recerca del Canvi Climàtic de la URV expliquen les causes i les solucions d’aquestes afectacions.

En els darrers dies qui hagi passejat per les platges i els passeigs marítims de municipis de la Costa Daurada com a Altafulla, la Pineda o la Llarga de Tarragona s’haurà trobat que en molts trams hi manca la sorra. Però no només això, hi ha esgraons de sorra i de gran altura a línia de mar, proliferació de pedres i desperfectes com aquests.

Davant de l’inici de la temporada turística, i després que veïns i veïnes es queixessin, els ajuntaments ja han posat fil a l’agulla per regenerar les platges. Però a què es deuen aquestes afectacions?

Els últims temporals i llevantades són part de la causa. Però no l’única.

Durant l’estiu, les platges tendeixen a sedimentar un altre cop però aquest any com veiem de moment no han tingut temps de recuperar-se i han quedat en una situació d’equilibri precari.