Creixerà el turista català però la temporada dependrà de l'estranger

Tenint en compte les circumstàncies que envolten aquesta nova temporada turística, el turisme de proximitat es convertirà en un dels pilars de la mateixa. Però encara que s’espera un augment del perfil de turista català, amb aquest sol no n’hi haurà prou per salvar la temporada a la Costa Daurada.

El càmping Trillas a Tamarit és un dels que primer va reobrir les seves instal·lacions quan el govern central ho va permetre en el marc de la desescalada. Llavors ho va fer parcialment i ara ja és preparar per obrir tot l'equipament la setmana vinent. De moment sobreviu del turista de casa i ara confia en un repunt de les reserves quan la zona de Barcelona completi la desescalada. De moment, les reserves augmenten progressivament i lenta, castigades per la incertesa de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, que frenen la iniciativa dels visitants, que s'ho pensen dues vegades abans de decidir-se.

turis

Les 3.000 reserves de temporada que habitualment ja acumulava en aquestes dates s'han quedat en 400 i ha caigut completament el turista estranger. La situació és traslladable a la resta d'equipaments turístics de la Costa daurada. S'espera un augment moderat del turista de proximitat però aquest no serà suficient per salvar la temporada a la província de Tarragona, que de mitjana rep uns sis milions de visitants l'any. S'adverteix des del sector que la meitat dels turistes que escullen la Costa Daurada o les Terres de l'Ebre com a destí són estrangers. Per això, càmpings, hotels i apartaments de la zona esperen una ràpida obertura de fronteres.

La platja és el principal reclam dels visitants però enguany, a més, les condicions i mesures de seguretat sanitària també condicionaran l'elecció del destí turístic. S'assegura que en aquest sentit la Costa Daurada està preparada. Si més no, el visitant català així ho creu. Un perfil de turista fonamentalment familiar que segons l'estudi de TouristLab, majoritàriament prefereix allotjar-se en apartaments (41%) o segones residències (34%), per sobre de càmpings, hotels o cases rurals.