La URV eliminarà els màsters amb menys de 20 alumnes preinscrits

El Consell de Govern ha aprovat nous reajustos per pal·liar les pèrdues provocades pel coronavirus. La universitat també tira endavant un nou model de plantilla de professorat.

El curs 2020-2021 a la URV començarà amb menys docència presencial. A les aules es faran només un 35% o menys de les assignatures optatives, mentre que la resta se situarà entorn el 40% de classes presencials. Es faran excepcions en els ensenyaments de Medicina, Infermeria i Arquitectura. Previsiblement, també hi haurà una oferta de màsters reduïda perquè la universitat ha aprovat eliminar tots els que no arribin als 20 estudiants preinscrits. En aquesta nova crisi, per facilitar el pagament de la matrícula, que serà un 30% més econòmica a les universitats catalanes, la URV també ampliarà el fraccionament del pagament en quatre terminis.

Si bé actualment es prioritza el teletreball, la URV està adequant les instal·lacions per al retorn de l'activitat presencial. Per exemple, amb mampares als punts d'atenció al públic, dispensadors d'hidrogel o bé vies de circulació interior als edificis. L'entrada a la feina s'haurà de fer de forma esglaonada per evitar aglomeracions i s'haurà de portar mascareta als espais comuns. 

D'altra banda, el Consell de Govern de la universitat també va aprovar un nou model de plantilla de professorat pel qual es crearà una plantilla única de places vacants de personal docent i investigador per donar resposta al desajust existent entre departaments. També es variarà la ràtio de professorat associat que es reduirà del 45% de la docència al 35%.