La Diputació destina més de 10 milions a un pla de xoc per la COVID-19

La Diputació de Tarragona ha aprovat una mobilització de romanent de tresoreria per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19. Es tracta d’una partida de 10 milions d’euros que repercutirà directament en els ajuntaments, però també en el Patronat de Turisme i en entitats del tercer sector.

En total seran 10,4 milions d’euros els que ha aprovat mobilitzar la Diputació, que s’uneixen als 13 ja aprovats en l’anterior plenari. Els principals beneficiaris de les ajudes seran els ajuntaments, que rebran vuit milions. Es repartiran en tres eixos principals, tres milions per al foment de plans d’ocupació,  tres més per a despeses de salut pública i dos per a l’educació, la cultura i l’esport.

També es destinarà un milió d’euros a l’augment del pressupost del Patronat de Turisme de la Diputació. D’aquests, un terç es destinarà a noves campanyes de promoció de les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Una altra tercera part beneficiarà el sector privat i la resta també arribarà als ajuntaments per a promoció dels diferents municipis i productes locals.

Per últim, la Diputació destinarà un milió d’euros a ajudar entitats del tercer sector per a la compra i distribució de productes de primera necessitat i per a l'assistència social. Tot en un pla de xoc que des de l’ens supramunicipal destaquen suposa un esforç molt important per a la reactivació econòmica dels diferents sectors productius i de la inversió pública.

Unes ajudes que han rebut el vot favorable de tots els grups polítics; ara hauran de definir les bases d’aplicació, també mitjançant un acord transversal de tot el plenari de la Diputació.

Per últim el ple també ha aprovat una moció del PSC per demanar una certificació europea de qualitat i seguretat sanitària de les zones verdes del territori.