Com serà la socialització a la fase 3

L'entrada a la fase 3 suposaria un pas més en l'aixecament de les restriccions de distanciament social i de reunió de persones, també en l'àmbit cultural i esportiu, alguns dels grans sectors afectats per la pandèmia.

Per una banda desapareixen del tot les franges horàries per a la sortida al carrer de tots els col·lectius. Per una altra, es permeten reunions socials amb més aforament que fins ara. Per exemple es podran celebrar funerals amb fins a 50 persones i també casaments amb un augment d'aforament encara per determinar.

També s'amplia el nombre de persones que poden assistir a oficis religiosos fins al 75 per cent de la capacitat. Es preveu la reobertura de sales d'arts escèniques i musicals amb una limitació d'aforament d'un terç de la seva capacitat. També, actes i espectacles culturals de menys de 80 persones en espais tancats també podran obrir amb un 30 per cent d'aforament. Pel que fa als espectacles culturals i d'oci a l'aire lliure, aquests es podran celebrar amb menys de 800 persones i sempre amb seients assignats i separats per un mínim de 2 metres.

cultura

Pel que fa a l'esport es consolida poder practicar-lo esport de manera conjunta sempre que no es tracti d'activitats de contacte.També s'autoritzen els espectacles i activitats esportives en espais tancats, on el públic estarà limitat a una persona per cada 20 m2. També es pot tornar al gimnàs amb un aforament màxim d'un terç i sense utilitzar els vestidors.